/
Wintercircus Haarlem

Wintercircus Haarlem

Grootser, mooier en spectaculairder dan ooit!​

Haarlem kan zich opmaken voor een uitzonderlijk evenement in de maand december. In het Burgemeester Reinaldapark strijkt het Wintercircus neer. Van 20 december tot en met 5 januari worden in het kader van dit grootse evenement Kerstcircusvoorstellingen gehouden.

Wie het circus tegemoet loopt raakt vast onder de indruk van de nostalgische en artistieke entree façade in Anton Pieck stijl, die doet denken aan de beroemde circussen van weleer. 

Ben je die entree voorbij, dan kom je in de reusachtige foyertent en kijk je je ogen uit dankzij vrolijk gekleurde en verlichtte uitstallingen voor popcorn, crêpes, pizza, nachos en een keur aan andere lekkernijen.

Alles natuurlijk in een schitterende feeërieke Kerstsfeer. Dit jaar is er meer dan ooit aandacht besteed aan de decoratie en de sfeer en beleving.

 

Heeft u al zin in het programma?

Ook dat is indrukwekkend. In de enorme circustent is plaats voor maar liefst 1000 personen op comfortabele kuipstoeltjes. Het circus biedt voor elke leeftijd iets bijzonders. 

 

De publiekslieveling van het Wintercircus Haarlem zal ongetwijfeld de Nederlandse clown Gilberto Francesco Beelo zijn. Als telg uit een beroemd circusgeslacht van clowns weet Gilberto als geen ander de lachers op zijn hand te krijgen. De tien acrobaten van de Amoukanama troupe brengen een stukje Afrika naar Haarlem. Deze veel gevraagde groep uit Guinea swingt de pan uit. Wedden dat u niet stil kunt blijven zitten bij de opzwepende klanken. U weet gewoon niet waar u moet kijken want deze lenige acrobaten springen meters hoog over en door elkaar heen. Een prachtige combinatie van folkloristische dans en top acrobatiek. 

En wat dacht u van de stunt BMX rijders die met vier personen de mooiste fietsstunts uithalen. Etoile au glace; De mooie Kasia Florczuk presenteert een wel heel bijzondere combinatie in de circuspiste. Zij combineert een schaats act op een kunstijsplateau met een spectaculaire lucht tact. Deze act is in Nederland nog nooit vertoond 

Bijzonder is ook de tennisjongleur Glenn Folco, met een razendsnelle jongleeract met tennisrackets en de messenwerpers Duo Caveanga. Dit is maar een greep uit ons overvolle top programma. 

 

Nog nooit was het Wintercircus in Haarlem zo sterk. De show krijgt extra grandeur door optredens van het showballet van de dansacademie in Kiev.

Wintercircus Haarlem biedt ruim twee uur spektakel, spanning en sensatie die nog lang in je geheugen blijft staan. Mis het niet!

Wintercircus Haarlem